Sportrening

Idag har jeg og Aywa gjort litt av hvert, så jeg antar det er en trøtt frøken som nå har krøllet seg sammen på plassen sin etter at kveldsmaten er slukt.

Startet aktivitetene med en sporøkt ved Kirkenes VGS. La opp til fire spor. Det første og andre sporet ble lagt på parkeringen foran skolen, på underlag av litt sne, men mest is. Gikk dem ganske så direkte. Sporene var ca 50 meter lange og hadde hver to gjenstander. Sporene ble lagt i bue. Fokus med disse to sporene var å få en kontrollert start. Aywa girer seg VELDIG opp når det kommer til å gå spor, så fokus her var å få henne ned i ligg før oppstart, og at hun lå rolig før hun fikk klarsignal til å gå. Det tok ganske så lang tid før vi fikk det til på det første sporet, men gikk tydelig bedre på spor nr 2. Sporer veldig bra, og plukker gjenstander fint. Hun er veldig tent på sporing, dette er noe hun liker godt!

Spor nr 3 ble lagt rundt skolen. Det ble kanskje 250 meter langt, og gikk langs vei, kryssing av veien flere ganger og avsluttet på en parkeringsplass. Jeg hadde fire gjenstander i sporet, og alle ble plukket. Dog fikk hun to av dem på overvær når hun kom helt nær dem, men så ble det med den ustabile vinden rundt hushjørnene. Jeg fikk filmet deler av sporene, dem kan du se her;

Halen går, og Aywa er virkelig sportent, så dette går veldig bra! Jeg merket at hun begynte å bli sliten på slutten av sporet, så vi er nødt til å trene opp utholdenheta i sporingen. Men det kommer seg! Når sneen smelter i august, så blir det så bra ;).

Spor nr 4 var et rent asfaltspor. Det var egentlig ikke ment å være et spor, men jeg tenkte at jeg måtte prøve. Visste hvor jeg hadde gått på når jeg la ut spor nr 3, så da satte jeg henne på sporet på asfaltkanten, og Aywa tok det opp umiddelbart. Belønnet spontant etter 10 meter.

Veldig fornøyd med dagens sportrening! Aywa er veldig gira og tent på å spore. Det liker jeg godt! Liker holdningen hennes i sporet, går på med liv og lyst! Jeg syns sportrening er super moro, så det er bra hun har samme interesse ;).

Etter sportreningen kjørte vi til byen for å gå tur sammen med Lill Wenche og Turte. Spaserte til Wesselborgen sykehjem for å levere noe der, og da ble det trening i å sitte å vente, samt hilse på noen av beboerne der. Det gikk også veldig fint. Hjalp nok veldig på med all sportreningen, så ventingen gikk vell kanskje enklere enn det hadde gjort uten den treningen først. Men Aywa er rolig og fin inne med beboerne, og er ikke skeptisk til rullestol eller fremmede. Og så ble det en liten tur for avkobling. Fikk hilst på en kollegas hund underveis, og ellers bare «lest avisa». Nå ligger hun krøllet sammen på plassen sin. Har ikke engang orket å fotfølge meg til kontoret som hun bruker å gjøre.

Og nå kan jeg også sløve med god samvittighet 🙂 Ha en fin kveld!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

3 svar til Sportrening

 1. Espen Mellquist sier:

  Morsom lesning! Hyggelig å se at det går så bra, Lene! 😀

  • Lene Nilsen Holte sier:

   Hei Espen!
   Takk! Jo, spor går veldig bra med henne 🙂 Det henger nok også sammen med at det er noe jeg digger å trene på også da 🙂
   Hvordan går det med Nivi-lille?

 2. Espen Mellquist sier:

  Morsomt å lese og å se at det går så bra, Lene! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *