Rundering

Søndag er NRH dag, idag intet unntak. Aywa fikk en god, flott økt, så idag er vi godt fornøyd med dagens gjerning.

Startet med at Aywa fikk påvirkning fra midtlinjen av figurant på hver side av veien. Påvirkning i form av syn og lyd. Deretter bar det rett i bilen uten at hun fikk løpe ut å finne dem. Deretter fikk Ella samme påvirkning. Når Ella var gått i bilen, var det Aywa sin tur å søke 🙂

Aywa jobbet veldig godt idag. Hun fikk bare funn, og ikke mer påvirkning fra midtlinjen enn det hun fikk i starten. Hun jobber godt, er fokusert, springer rett ut og søker seg fremover i terrenget- akkurat det vi ønsket. Når vi står ved midtlinjen holder hun godt fokus ut, og har bra tempo når hun får kommando og blir sluppet. Løper rett ut, og par ganger litt på skrå frem, men løper godt nok ut, og fanger opp overvær godt og følger det opp. Fremme hos figurant leker hun fint med ball, byttelek med to baller. Det er ganske krevende for en hund å finne folk, de blir fort sliten av mye lek, så etterhvert blir det mindre kasting med ball, og mer kos. Aywa elsker å bli kosa med når hun har fått ballen sin. Hun holder god motivasjon gjennom hele økten selv om det ble mange funn. Ble vell gjerne 12 utslag? Blir ikke nevneverdig sliten i kroppen eller mentalt av dette. På en av de siste utslagene får hun også en figurant i tre. Den lurte hun veldig på, og styrte litt før hun klarte å lokalisere Tone, men jobbet godt og nøye også med dette.

Sporloggen

Sporloggen etter dagens rundering – grønt er Aywa sitt spor, mens blått er mitt.

Idag merket jeg heller ikke noe på dette med at hun snur om hun møter hindringer. På det ene utslaget sprang hun i god fart og over en liten fordypning i bakken hvor det var litt sne.. det viste seg at den sneen holdt ikke Aywa, og det ble det mageplasket i vannet under. Men hun fortsatte rett ut mot figurant og fikk overværet av fig like etter mageplasket :). Veldig fornøyd med det!

Kjøle seg ned litt.

Idag hadde vi opphold, og faktisk litt sol også, og selv om det i sola er grei temperatur, viste ikke graderstokken mer enn 5-6 grader i morges. Men varmt! Det mente Aywa at det var. Så ved hver passende anledning er hun en god retriever og legger seg ned i vannet for å drikke og kjøle seg ned. Akkurat på dette bildet over er det jo greit, med reint smeltevann.. men hun fant en mer egnet pytt etter at hun var ferdig med økten sin.

Deilig!

Jo mer gjørmete, jo bedre, i følge Aywa 🙂
Super trening med supre treningskollegaer!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *